Богослужба по повод Св.Никола во Нова Горица

0
422
Утре, по повод споменот на Св. Николај Мирликиски Чудотворец вечерна богослужба од 17 часот.
Свети Никола моли го Бога за нас!!!
За влез во црквата не е потребна потврда за вакцинација, оздравување или тест.
Задолжително носење на маска, дистанцирање и дезинфекција на раце.
Истовремено во црквата можат да присуствуваат до 30 луѓе.
Врз основа на новите мерки за влез во Италија продолжува да важи правилото за пограничните места во радиуис од 60 км од местото на живеење.