Училиштето во Јагуна прославува 45 години постоење

0
373
Прослава – 45 години успешна работа на македонското училиште “11 ти Октомври”-Јагуна во Нов Јужен Велс, Австралија
Честитки до сите ученици, учителки и управата и уште многу години успешна работа и промовирање на македонскиот јазик.
Додека ние постоиме, ќе се зборува македонски јазик во Австралија и ќе не има нас Македонците.
Затоа запишете ги вашите деца да го изучуваат македонскиот јазик за да знаат кој се,што се и од каде потекнуваат.
ЗАСЕКОГАШ : МАКЕДОНИЈА , МАКЕДОНЦИ И МАКЕДОНСКИ ЈАЗИК