Прослава по повод 55 години од постоењето на МПЦ „Свети Климент Охридски“ во Торонто

0
295

Овој црковно – национален дом е најголем центар на раселените од сите делови на Македонија. Таа е место на другарување на Македонците од седум до седумдесет и седум годишна возраст. Со други зборови, таа е македонски центар за поколенијата.