Матуранти по македонски јазик во Томастаун

0
518

“Јазикот е единствената наша татковина. Се додека го чуваме, го негуваме, го вардиме, јазикот наш македонски – ќе можеме да сметаме дека ја имаме татковината, како куќа, како дом, како огниште”, заветот на Блаже Конески послужи како мото на овогодинешната виртуелна матурска вечер на учениците по македонски јазик во Викторија

Повеќе на следниов линк  тука