Промоција на збирката ,,Во куќата на зборот”

0
472

Денес во Велес во Ликовниот Салон се одржа Промоцијата на збирката ,,Во куќата на зборот” од поетесата Соња Таировска Ѓурчак од Улм, чие печатење е подржано од Агенцијата за иселеништво во рамки на својата надлежност за помагање на културниот развој на иселениците, посебно во насока на чувањето и негувањето на македонскиот јазик.