Адем Амети од Тетово: Измиcлил cтаpтyвање на автомобил со плеcкање на paце, свиpење, каpтичка…

0
324

Воодyшевува со cвоите технолошки иновации. За две години успеа да создаде 25 иновации, во различни полиња, работи на нова 26та, а размислува и за многу повеќе. За Еспресо Адем ни открива кога започнал, која била неговата прва иновација, каде се гледа во иднина…

 Од кога се занимаваш со иноваторство?

– Со иноваторство се занимавам од мали нозе, а последните години, по завршувањето на студиите по мехатроника на Универзитетот во Тетово и во Турција, од хоби ми стана се посериозна преокупација.

Автор на текстот е Кате Божиновска а текстот е превземен од Еспресо мк . Целиот текст можете да го прочитате  тука