МКУД „Илинден“ од Сиднеј прославува 55 години постоење

0
303

ЧЕСТИТКИ И ОД АГЕНЦИЈАТА ЗА ИСЕЛЕНИШТВО

Денес МКУД Илинден Сиднеј слави 55 Години!
Како амбасадори на фолклорниот танц, културата, духот и надежта, продолжуваме да ја обединуваме заедницата преку едукација на младите за нашата историја и култура преку песна и ора.
Горди сме што многумина ги нарекоа нашите отворени врати свој дом! Место каде што многумина стекнаа долг живот пријатели и семејства.
Сегашното семејство Илинден би сакало да им се заблагодари на сите луѓе кои придонесоа Илинден да биде светилник за одржување на нашата македонска култура жива.
На минатите и сегашните членови на комисијата, играорци, кореографи, спонзори, Света Петка Church Rockdale, родители и баби и дедовци, поддржувачи и македонската заедница ви благодариме за се што направивте за да го изградите успехот на танцувачката група .
Во чест на овој посебен ден ги охрабруваме сите да ги споделат своите спомени со МКУД Илинден Сиднеј.