Во Чикаго започнува настава по македонски јазик

0
271
Почитувани
Нашето Македонско Училиште Saint Naum Macedonian School Св. Наум е во план повторно да започне со изучување на Македонска настава за помладите дечиња. Во моментот се бара учителки кои би сакале да се приклучат во тимот на училиштето и да започнат со програмата, а заедно ќе бидат и дел од сите децки настани кои се организирани од страна на Женската Секција и Одборот во црквата. Секој кој е заинтересиран ве замолуваме да прате порака тука на страната или да ги исконтактира членовите на Одборот и Женската Секција.
Учиме Македонски јазик А,Б,В …