Спортскиот клуб од Перт влезе во финалето на Етничкиот куп во фудбал

0
182
ЕТНИЧКИ КУП ПОЛУФИНАЛЕ ПОЛНО ВРЕМЕ
MAKEDONIJA 3 (4) – (2) 3 Ирак
МОМЦИТЕ ГО НАПРАВИЈА ТОА и го резервираа своето место во големото финале на ова години етничко светско првенство благодарение на уште една победа од пенали!
Во многу тесна игра момците презедоа рано водство со Витниовски и Малтановски се поврзуваа од корнер. Малтановски наоѓајќи го задниот дел на мрежата во она што сигурно би било знак за она што следува во 2022 година за Стирлинг Македонија.
Голот ги разбуди Ирачаните, кои не само што изедначија, туку и го презедоа водството преку невнимателна игра од нашите момчиња и бевме казнети.
Његиќ потоа одлучи да ја преземе играта со шкрипењето на вратот, да го канелира својот внатрешен Лионел Меси, да се протне по 3 ирачанци за да се лизне во Витниовски кој се вклопи во центарот со нападната топка која може да биде предадена само од ирачкиот дефанзивец. 2-2.
Речиси веднаш имавме сè да го направиме повторно кога Ирак најде трет гол. 3-2.
Со време сега истекува и се фрла кујната, капетанот, лидерот, легендата, Дејан Спасески застанува кога другите ќе го спакуваат, наоѓајќи ги нозете на Петрески кој ја испрати македонската толпа во занес со 91-ва минута изедначувач. Сега ќе се сведело на казни.
Дамјаноски се засили, клучно за да го спаси вториот пенал на Ирак и со 4 пенали постигнати од нашите момчиња и Ирак треба да го постигне својот 4-ти, пеналот беше влечен широко испраќајќи ги момците во одлучувачот следната недела.
Екипа .
Дамјаноски (ГК), А. Патаров, А. Крушаровски. Д. Спасески (В), Р. Малтановски, С. Његиќ, Ц. Витниовски, А. Таневски, Д. Стефоски, Т. Трајковски, Д. Мицевски, П. Митревски, А. Петрески, З. Детската градинка
БЛАГОДАРАМ НА СИТЕ ПОДДРЖУВАЧИ КОИ ДОЈДОА И ДОЗВОЛИЈА ДА СЕ СПРЕМАТ ЗА ГОЛЕМИОТ ТАНЦ!
SAMO NAPRED MOMCI!
ЕТНИЧКИ КУП ФИНАЛЕ 2021
НЕДЕЛА, 4 часот УДАР