МПЦ „Свети Климент Охридски“ од Торонто се подготвува за прослава на патрониот празник

0
265
Митровден, 2021
*******************
На 7ми Ноември (Недела), по црковната служба, Женската Секција при Црквата Св. Климент Охридски од Торонто ќе го одржи традиционалниот Митровденски Базар.
Вратите на нашата црква се отворени за сите кои сакаат да купат традиционални Македонски специјалитети и рачни изработки направени од вредните раце на жените од нашата комуна.
Во црквата се превземени сите Ковид мерки, но сепак ве замолуваме да се придржувате според владините ковид препораки.