Димитар Ѓоргиев е нов светски шампион во кик-бокс!

0
185
Димитар Ѓоргиев е нов светски шампион во кик-бокс!
СИТЕ БОРБИ НА ДИМИТАР ЃОРГИЕВ НА СП 2021 ВО ИТАЛИЈА:
ДИСЦИПЛИНА ЛОУ КИК (до 81 кг.)
Димитар Ѓоргиев – Давид Дано (Италија) 3-0
Димитар Ѓоргиев – Милош Даковиќ (Србија) 3-0
ПОЛУФИНАЛЕ
Димитар Ѓоргиев – Никола Николов (Бугарија) 3-0
ФИНАЛЕ
Димитар Ѓоргиев – Никола Дробњак (БиХ) 3-0