Нова ТВ емисија на македонски јазик во Австралија

0
232
ТВ Емисјиа во Мелбурн, Австралија: „Македонците во земјата на австралијата“
Се емитува секоја Недела 12.30 ПМ на ТВ канал 44 (традинг ас ТВ шанел 31). Истовремено се приказува и на интернет: https://c31.org.au/tv/live/
Уредник и водител е Зоран Силјаноски
Повеке од 15 години емисијата е Промоција на Македонската Култура во Австралија.
Во просек гледаноста на емисијата е околу 53000 домакинства во Мелбоурне, Геелонг и пошироко во Викториа.
„Македонците во земјата на австралиите“ е неделна получасовна ТВ емисија на македонски јазик и титлувана на англиски јазик.
Емисијата се емитува секоја недела во 12.30 часот на ТВ Канал 44 во Мелбурн (тргување како ТВ ч 31) и исто така на интернет истовремено на овој линк: https://c31.org.au/tv/live/
Целта на шоуто е да се промовира „македонската култура“ во Австралија.
Македонски од Австралија: фестивали, танцувачки групи, пејачи, театарски групи, плус има поканети претставници на различни етнички заедници како гости. Обезбедување можности за сите различни етнички заедници во Австралија да се запознаат подобро и со многу повеќе ценење.