Прослава на патронот „Св. Прохор Пчински“ на 01.11.2021

0
356
ВОЗЉУБЕНИ ВО ХРИСТА НАШИОТ БОГ!
НА ДЕН 01,11,2021 ПОНЕДЕЛНИК КОГА НАШАТА ПАРОХИЈА ГО ПРОСЛАВУВА НАШИОТ ПАТРОН ЗАКРИЛНИК СВ. ПРОХОР ПЧИНСКИ, ВО НАШАТА ЦРКВА КЕ ЧИНОНАЧАЛСТВУВА НАШИОТ НАДЛЕЖЕН МИТРЕОПОЛИТ ЕВРОПСКИ Г. ПИМЕН ВО СОСЛУЖЕНИЕ НА ГОЛЕМ БРОЈ СВЕШТЕНИЦИ ОД ЕВРОПСКАТА ЕПАРХИЈА!
СВЕТАТА АРХИЕРЕЈСКА ЛИТУРГИЈА КЕ ЗАПОЧНЕ ОД 09.30 Ч, ПО ЗАВРШУВАЊЕТО НА БОГОСЛУЖЕНИЕТО ВО ПРОСТОРИИТЕ НА НАШИОТ ЦРКОВЕН КОМПЛЕКС КЕ СЕ ПОДЕЛИ ТРАДИЦИОНАЛНИОТ СЛАВСКИОТ РУЧЕК .
Сите кои саката да земат активно учество во реализирањето на нашата прослава се добредојдени!!!
ХРИСТОС ПОМЕГУ НАС!!!