Во Запрешиќ, Хрватска, претставени Митровденските обичаи

0
243

Денеска во Запрешиќ, претставничката на македонското национално малцинство во округот Загреб, Лена Шапиќ и претседателката на хрватско-македонското друштво, Judita Rey Hudeček ги презентираа Митровденските обичаи. Гостин на настанот беше претседателката на Собранието на округот Загреб, г-ѓа Мартина Гласновиќ. Музичкиот дел им припадна на Езерките!