Малиот македонски тенисер со големи, светски цели

0
190

На 10 годишна возраст, Марко Алексовски е државен првак во категорија до 12 години и освојувач на 5 турнири.

Тренер му е Предраг Русевски, идол Рафаел Надал, а целта му е да биде број 1 во свет.

Ако Шпанија го има Рафа, а Србија Ноле, Македонија има опција да се надева на Марче.