Во Мексико после машкиот Вардар формираа и женски тим!

0
47

Двете титули во Лигата на шампионите кои ги освои Вардар го направија не само европски туку и глобален бренд.

Веќе познато е дека навивачи од Мексико создадоа мексикански Вардар кој го носи името – Вардар МХ (Вардар Мексико). Оваа приказна доби втор дел затоа што сега се создаде и ѓенски тим.

Главните „виновници“ за мексиканскиот Вардар се Хосе Мата, Алексиа Флорес и Хиларио Медрано кои решија да го формираат Вардар МX. Сега тимот прерасново голема академија.

Женскиот тим не само што учествува, туку викендов освои трет турнир по ред. Останува да ги следиме и да видиме како ќе се развиваат…