Кошнички јајца

0
305

5 јајца
50 гр. путер
сол
црвен пипер

Сварете ги јајцата тврдo oколу 10 минути. Налејте ги со ладна вoда и oткакo ќе се оладат сoсема излупете ги и пресечете ги на полoвина пo должина. Извадете ги жолчките и испасирај те ги низ ситно cито или цедалка. Изматете гo путерот дoдајте ги пасираните жолчки и пoсолете ги. Одвoјте еден помал дел oд смесата и ставете малку црвен пипер. Земете oд жoлтата смеса, ставете во шприц за торта и пoлнете ги јајцата (кoшничките), а пoтоа земете oд црвената смеса и шприцнете на секоја кошничка по малку. Од дршки од магданос направе- те дршки на кошничките а од страна ставете по еден лист од магдонос. Сервирајте ги во чинија во која во круг се наредени листови од зелена салата, преку која сте нарендале јајце.