Ресторанот на Рене Реџепи од Тетово е избран за најдобар во светот

0
344

Ресторанот НОМА на нашинецот од Тетово, Рене Реџепи,  беше избран за најдобар во светот, пишува Алсат.

Веста беше објавена преку социјалните мрежи, Фејсбук и Инстаграм, од официјалната веб -страница на самиот ресторан. На сликите што беа претставени на социјалните мрежи, се гледа персоналот на ресторанот НОМА, која ја слави оваа голема победа.

Ресторанот на Рене Реџеп беше избран прв меѓу 50-те најдобри ресторани во светот, долгоочекуван кулинарски настан кој е спонзориран од С. Пелегрино и Аква Пана. Настанот се одржа во Антверпен каде што започна на 3 октомври, а заврши на 5 октомври  со големото финале и победата на Реџепи.