Здружението на студенти Македонци на Мелбурн Универзитетот организира настава по македонски јазик

0
225

Би сакале да искажеме благодарност до сите кои присуствуваа на нашиот последен час по македонски јазик во четвртокот. Целосно бевме совладани од интересот и поддршката што нашите јазични часови ја имаа како во Австралија, така и на меѓународно ниво. Планираме низа различни настани и за жал не можеме редовно да продолжиме да одржуваме јазични часови. Сепак, во продолжение составивме неколку одлични ресурси кои можат да ви помогнат во изучувањето на македонскиот јазик!