Најава за прослава на 11 Октомври во Перт, во организација на МКЦ „Илинден“

0
275
SUNDAY 10 Oct 2021……..SUNDAY Oct 2021
Polozuvane Na Venci Za 11ti Octomvri
WREATH LAYING CEREMONY for 11th OCTOBER
1.30PM – ILINDEN BALCATTA “Wreath Laying Ceremony ” in front of the NIKOLA KAREV, STATUE at ” ILINDEN Macedonian Cultural Centre – Balcatta ___FOLLOWED BY COMPLIMENTARY SNACKS / MEZE____
SUNDAY– 10 OCT 2021 –” DEN NA VOSTANIETO “
SHOW YOUR MACEDONIAN SPIRIT – JOIN IN AND CELEBRATE THIS VERY IMPORTANT NATIONAL DAY IN THE MACEDONIAN CALENDAR
Положување на венци
Ден на востанието на Македонија или Ден на народното востание на македонскиот народ познат и само како 11 Октомври — државен празник кој се празнува на 11 октомври во Македонија. Востанието е против фашизмот и со тоа започнува борбата за ослободување на македонскиот народ. Тоа е важен меѓник во борбата за самобитност и самостојност на македонскиот народ. За многу години АСНОМ!
Методија Андонов – Ченто
Илија Димовски – Гоче
Никола Парапунов
Иван Козарев Да живее Македонија!!!!
FAMILIES WELCOME !!!!!!!!… BRING THE KIDS FOR A GREAT EXPERIENCE.