Изложба на македонски уметници од Хрватска

0
276
ИЗЛОЖБА НА МАКЕДОНСКИ УМЕТНИЦИ ВО ХРВАТСКА, ′′ Слика која зборува ′′
автор Оливер Вапска од Шибеник
Промотор на изложбата, Милена Георгиевска главен уредник на ′′ Македонски глас ′′ на македонската  заедница. Македонци во Хрватска и секретар на хрватско-македонска тангента од Шибеник.
Песните ги читаа членовите на литературната драмска секција ′′ Записи со љубов ′′ во МКД Билјана, Мелика-Мели Поповиќ и Мирјана Мајиќ.
Изложбата е во соработка со Македонската заедница во Хрватска.
Благодарност до Советот на национално малцинство на Владата на Република Хрватска за финансиската реализација на оваа програма.
Фала ти Оливера Вапска што не збогати со знаење за изработка на оваа тешка техника… и толку убава