Со одличниот настап во Визбаден Лина Ѓорческа скокна 52 позиции на ВТА листата

0
30

Најдобрата македонска тенисерка Лина Ѓорческа после одличниот настап на турнирот во Визбаден скокна дури 52 позиции на ВТА листата.

Според најновата ВТА листа Ѓорческа се наоѓа на 275. место со 238 освоени бодови, за неа тоа е напредок од како што споменавме 52 позиции.

На врвот и сега останува Ешли Барди, потоа следат Сабаленка и Плишкова на втората и третата позиција.