СОБИР НА МАКЕДОНСКАТА ЗАЕДНИЦА ОД ВИЛАХ – АВСТРИЈА

0
195
Почитувани на ден 23.09.2017 беше одржан прв собир на Македонската Заедница од Villach – Австрија на кој желбите за дружба и стварање нешто свое далеку од родната грутка денес е реалност.
Нека ни се честити четири години на постоење и многу контакти и средби по разни културни,верски и спортски основи.
Денес Македонското Културното Друштво Тоше Проески и МПЦО Преп.Параскева-Света Петка се реалност.
Ве покануваме сите основачи,активисти и Македонци во сабота на 25.09.2021 од 17часот на дружење во салата во Црковниот двор.
Понесете само добро расположение ние ве очекуваме.
п.с.отворена покана за сите!