„The Rude Awakening”

0
191

На 15.09.2021 (среда) во објектот „Кино Манаки“ на ЈОУ Културен и Информативен Центар Битола во 12 часот се одржа презентација на видео играта „The Rude Awakening”. Играта, која нè враќа во животот на војниците за време на Првата светска војна по повеќе од една година работа ја имаше својата премиера.

 

Презентацијата ја организира Македонски центар за фотографија во соработка со ЈОУ Културен и Информативен Центар Битола.

МЦФ е  еден од деветте европски партнери кои работеа на реализација на овој проект.