Macedonian Community of Western Australia

0
253
Драги пријатели
Среќен сум да известам дека во нашите дискусии со Шејн Данлоп, генерален менаџер на Канал 31, успеавме да потврдиме дека:
′′ Канал 31 не презеде никаква активност за спроведување на преименувањето на македонската програма која се емитува на станицата.
Програмата во воздухот, ′′ Македонците во австралиската земја ′′ ќе остане именувана како таква.”
Им благодариме на г-дин Данлоп и Канал 31 за потврдувањето на ова.
Сепак, бараме сите да останеме претпазливи и да се спротивставиме и да пријавиме секаков обид на која било владина или невладина организација или ентитет да наметне какво било расистичко и деградирачко име како ′′ северномакедонски ′′ за да ја опише нашата етничка припадност или јазик Ве молиме, не двоумете се да пријавите каква било активност во Советот на македонските заедници на Австралија Инк.
Поздрави
Крис Ангелков
president@mcca.org.au