Денови на македонската култура во Шибеник

0
323

Денови на македонската култура во Шибеник! Есента започна пред дождот! Се дружевме, уживавме! Бевме поддржани од пријатели и соработници од Пула, Загреб, Задар, Сплит, Скопје, Белград Особено нашите чибењани, писатели, поети, публицисти. Благодарни сме на Градот и округот, чии честитки и честитки беа доставени до нас од Мирјана Ќуриќ (штаб за социјални активности и култура на градот Шибеник) и Ирис Укиќ Котарац (заменик градоначалник на округот Шибенко-Книн).