Adelaide Macedonian Folkloric Ensemble – AMFE Sloboda

0
219
Беше апсолутно задоволство да се работи со толку прекрасни луѓе да се подготвиме за нашиот настап денес. Успеавме!
Денес беше посебно специјален настап за некои од нашите членови. Тоа беше првиот настап на Jo и Daniela како враќачки танчери и тоа беше првиот досега танцов настап на Marija. Марија пред неколку месеци се приклучи на нашата група со минимално претходно искуство во танц и денес беше на сцена со нашите сениори! Само оди да покажеш колку далеку ќе те однесе страста и упорноста..
Со нетрпение го очекуваме нашиот следен настап со сите наши членови на ансамблот во ноември на големата сцена на Мултикултурниот фестивал на СА – нашиот омилен фестивал на кој ќе настапи!