Напис во весникот „Македонија„

0
228
8-ми септември е ден на Независноста на Македoнија.
Денеска Торонто Стар го објави текстот ,,Macedonians in Canada in Celebration Mode,, во кој низ призмата на поединец(и) е опишано чувството и борбата на Македонците за својата независност.
ЧЕСТИТ 8-МИ СЕПТЕМВРИ ДЕНОТ НА НЕЗАВИСНА МАКЕДОНИЈА!