Македонската заедница во Џилонг го прослави 8 Септември

0
255
Денес, 8-ти септември, се одбележува 30-годишнината откако РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА беше прогласена за НЕЗАВИСНА, СУВЕРЕНА РЕПУБЛИКА.
Од името на Македонската православна заедница на Геелонг, би сакале да им честитаме на сите наши членови на заедницата и Македонци во Австралија и насекаде низ светот кои ја слават оваа голема пресвртница. На сите ви посакуваме голема среќа, благосостојба и среќа, каде и да сте.
Да живее Македонија