Нова црковна општина во Словенија

0
213

СО БЛАГОСЛОВ НА НЕГОВОТО ВИСОКО ПРЕОСВЕШТЕНСТВО МИТРОПОЛИТ ЕВРОПСКИ ПИМЕН НА ДЕН 05.09.2021 ВО ГОРИЦИЈА, Р. СЛОВЕНИЈА Е СОЗДАДЕНА ЦРКОВНАТА ОПШТИНА СВ.АП.ПЕТАР И ПАВЛЕ.