Македонски волонтерки готват за најранливите

0
222

Верица Сајдовска, претседателка на Македонската добротворна организација за НЈВ вели дека и во услови на строго заклучување, вработените во организацијата и бројните доброволци обезбедуваат постарите лица кои се и најранлива категорија, да имаат свеж, традиционално приготвен оброк и друга неопходна грижа во нивниот дом, при што потполно се почитуваат мерките за заштита на јавното здравје.