St. Clement of Ohrid Macedonian Orthodox Cathedral, Toronto Ontario

0
283

Денес, на 16 август 2021 година, членовите на Литературното Друштво „Браќа Миладоновци“, секција при МПЦ Свети Климент Охридски од Торонто, a по иницијатива на поетесата и членка на литературното друштво г-ѓа Вера Петрeвскa, помогнаа во основањето на новата библиотека при Црквата Свети Недела во Ајакс. На оваа пригода присуствуваа пoголем број членови на литературното друштво кои, како донација, донесоа со себе книги од нивните приватни библиотеки, како и од библиотеката од Св. Климент Охридски.