Изложба на уметнички дела од колекцијата на Уметничка Галерија Тетово

0
248

Националната установа „Уметничка Галерија“ – Тетово во наредниот период ќе овозможи граѓаните да погледат изложба на уметнички дела од нивната колекција.

– Посетителите ќе имаат можност да се запознаат со дел од галериската колекција, која вклучува различни видови на дела на голем број уметници и широк спектар на стилови. Изложбата ќе биде отворена за посетители секој работен ден во временскиот интервал од 9 до 19 часот, информираат од Уметничката Галерија во Тетово.

Тетовската уметничка галерија е сместена во објект кој потекнува од Османлискиот период – амам во неспоредба близина на Шарената џамија.