Во Трново се одржа јубилејната 50-та Семакедонска средба

0
206

Пред мал број присутни во потпелистерското село Трново, во дворот на црквата „Св. Пресвета Богородица“ се одржа јубилејната 50 по ред Семакедонска средба.
Од Трново до македонската и меѓународната јавност се испратија многу стари и веќе одамна слушнати пораки.