ЧЕСТИТ ИЛИНДЕН! ЗА МНОГУ ГОДИНИ МАКЕДОНКИ И МАКЕДОНЦИ!

0
249

ЧЕСТИТ ИЛИНДЕН! ЗА МНОГУ ГОДИНИ МАКЕДОНКИ И МАКЕДОНЦИ! ДЕНЕС ПО ПОВОД 02 АВГУСТ ИЛИНДЕН, ВО ЈАБУКА БЕШЕ ОДРЖАНА СВЕЧЕНА СЕДНИЦА НА НАЦИОНАЛНИОТ СОВЕТ СО ПОЛАГАЊЕ НА СВЕЖО ЦВЕЌЕ ПРЕД БИСТАТА НА ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ, КАКО И ОТВАРАЊЕ НА ФЕСТИВАЛОТ “ГРАВЧЕ НА ТАВЧЕ”. УТРЕ ЦЕЛОВЕЧЕРЕН КОНЦЕРТ НА МАКЕДОНСКИ ПЕСНИ И ИГРИ.ПРОГРАМАТА ТРАЕ ДО 07 АВГУСТ. КОРИСТЕТЕ ГИ СИТЕ ЕПИДЕМИОЛОШКИ МЕРКИ.