„Вечер со Симона“ – нов проект на Македонците во Врање

0
438
Вечер со Симона !
Македонска разгледница одобрен проект во информирањето од Националниот совет на МНМ во Р.Србија !
24.07. во 20 час на РТВ ФОКУС Врање ,
-информирање на македонски јазик
-негување на македонската култура традиција,верувања и обичаии
-Дојран и дојранско езеро
-Струга-Охрид
-За духовно туристичка прошетка во Матка
-За Илинденската вечер
-За ,,ДАЈ КРВ БИДИ ХУМАН,,
-негување на македонската музика
БИДЕТЕ СО НАС !