Меѓународен Фестивал на Изворен Фолкор во Рашче

0
536

Во село Рашче во Општина Сарај ќе се одржи V-то Издание на Меѓународниот фестивал на Изворен Фолклор ДУФЛА”. Фестивалот ќе се одржи од 23 до 25 јули 2021 година, во Рашче.

Во текот на овие денови на фестивалот ќе има различни културно- уметнички активности, каде ќе учествуваат културно уметнички друштва од земјата и регионот. Фестивалот го организира Културно Уметничкото Друштво ДУФЛА” Raшче, со поддршка и од Агенцијата за иселеништво на Република Северна Македонија.