Од понеделник, Канцеларијата за иселеници во општина Гостивар ќе работи со продолжено работно време

0
209

Сега кога нашите иселеници почнаа да доаѓаат во родниот крај за да ги поминуваат годишните одмори и кога нивното доаѓање континуирано ќе се зголемува во следните три недели, Канцеларијата за иселеници во близина на Општина Гостивар ќе почне да работи со продолжено работно време.

Од понеделник (05.07.2021) оваа канцеларија сместена во просториите на Центарот за општински услуги на приземјето на општинската зград, ќе работи од 08:00 до 18:00 часот, секој работен ден.

Очекуваме оваа година бројот на иселеници кои ќе дојдат во родниот крај да биде значително поголем, затоа им посакуваме пријатен престој, повикувајќи ги сите граѓани да ги почитуваат препораките за заштита од КОВИД-19!