Општина Дебар во акција на граѓанската иницијатива за чистење на Дебарското езеро

0
344

Општината ги покри трошоците на оваа акција и тоа:

  1. Набавка со горицо за багер, камион и бродови( околу 13.000 денари).
  2. Пластични кеси од 250 л.
  3. Алиминиумска мрежа 20 м и јаже 60 м (околу 10.000 денари) мрежите и јажето ќе бидат донирани на друштвото за да се направи повремено чистење.
  4.  Камион на располагање и двајца вработени од општината.