21.8 C
Skopje
понеделник, септември 27, 2021

Месечна Архива: June, 2021

Набавени нови контејнери и возило за зимско одржување за ЈП Комуналец од Крива Паланка

Општина Крива Паланка обезбеди нови 192 контејнери за Јавното претпријатие Комуналец во рамки на проектот за регионално управување со отпад. Контејнерите се метални и...

Почна Лесновската ликовна колонија

Во Домот за култура „Злетовски рудар“- Пробиштип свечено е отворена 29-та меѓународна Лесновска ликовна колонија. Градоначалникот на Општина Пробиштип Драган Анастасов вели дека колонијата е во организација...

Населбата Голеш крај Тиквешко Езеро доби улично осветлување

Aнгажираната оператива за интервенции на јавното улично осветлување работеше на поставување комплетно ново улично осветлување во населба Голеш лоцирана на Тиквешкото Езеро, информираа од...

Се уредува јавниот простор во централното градско подрачје на Македонска Каменица

Во централното градско подрачје на Македонска Каменица во тек се активности за уредување на јавниот простор на повеќе локации. Активностите се реализираат согласно договорот...

Во тек активности за подобрување на патната инфраструктура на две улици во Берово

Во Берово почнаа активностите за подобрување на патната инфратсруктура на две улици во градот. Како што информираа од Општината, во моментот се работи на...

Во Битола промовирани нови инклузивни игралишта и паркови за деца

Општина Битола промовира четири нови градски локации на кои се изградени инклузивни игралишта и паркови за деца. Станува збор за дворните места на детските градинки...

Иселеници од делчевското село Град организираа акција за собирање средства за семејството Миленковски

Иселениците кои потекнуваат од делчевското село Град, организираа акција за собирање средства за помош на Спаско и Радица Миленковски, чии услови за живот се...

Мобилна библиотека ќе патува низ државата за да промовира повеќе читање и други вредности

Во тетовско Теарце беше промовирана мобилна библиотека, дел од проектот Регионална мрежа за културна разновидност (РЕАД), која ќе патува низ нашата и други држави...

Општина Зрновци почнува проект за подобрување на енергетската ефикасност на Домот на културата во Мородвис

Општина Зрновци го почна проектот за реконструкција и подобрување на енергетската ефикасност на Домот на културата во селото Мородвис, со што објектот повторно ќе...

Говорете македонски 07

Цело семејство носат наочари. Цело семејство носат очила.   Го фати подрака и го воведе во кабинетот. Го фати под рака и го воведе во кабинетот.   Никогаш не сум...
- Advertisment -
Google search engine

Most Read