Здружението на Македонците во Романија на ден 30.06.2021 година со своја специјална уметничка програма на традиционални македонски ора од регионот Галичник.

0
311
Сојузот на Македонците од Романија организира во среда, 30 јуни, во 19.00 часот, во Летниот театар во паркот Николае Романеску во Крајова, посебна уметничка програма со традиционални македонски танци од регионот на Галичник.
На сцената ќе биде претставен СОНОСНИОТ АНСАМБЛ со апартман на традиционални македонски танци и репрезентативни песни за Македонците во Романија. Музика, танц, автентично пристаниште, традиции, мешавина од убавина, култура, оригиналност.
Сите што обожаваат музика се очекуваат на настанот и сакаат да ја откријат убавината на македонското народно оро.
Културниот чин е заеднички јазик за сите, а музиката обединува и пренесува емоции. Сите сме Романија!
Настанот ќе се одржи на 05 јули и 01 август! Повелете да ни се придружите!