-3.2 C
Skopje
недела, јануари 23, 2022

Промоција на книгата „Со љубов за Македонија”

Промоција на книгата „Со љубов за Македонија”, на писателката Јудита Реј Худечек од Република Хрватска, во организација на Агенцијата за иселеништво на Република Северна Македонија.  Г-ѓа Јудита Реј Худечек е родена во Хрватска, своето средно образование го завршува во Босна и Херцеговина, а студентските денови ги поминува во Македонија. Токму, студентските денови, се инспирација на г-ѓата Худечек да ја создаде книгата „Со љубов за Македонија”, во која со филигрантска прецизност и со посебна љубов  говори за убавините на  нашата земја.

Посебна благодарност до нашите гости, но и соработници, г-ди Владо Узелац- советникот во Амбсадата на Република Хрватска во Македонија, г-дин Љупчо Јаневски- директорот на Агенцијата за промоција и поддршка на туризмот, претставниците од Заедницата на Хрватите во земјава, претставниците од младинската организација „Хрватски форум” од Тетово, почитуваниот професор Васил Тоциновски, прекрасната Лена Ѓапиќ, претставничка на македонското национално малцинство за Загребската Жупанија и секретар на Хрватско-македонското друштво во Хрватска.

Агенцијата за иселеништво и во иднина ќе продолжи да дава поддршка на сите поединци, организации, движења кои имаат за цел да ја промовираат македонската историја, традиција, култура и јазик.

Share

Последно поставено

интересно

ДЕМАНТ НА ОБЈАВЕНИОТ ТЕКСТ ВО ПОРТАЛОТ „ЕКСПРЕС.МК“ НА 17 ЈАНУАРИ 2022 ГОДИНА

Демант на објавениот текст во порталот „Експрес.мк“ на 17 јануари 2022 година со наслов...

АГЕНЦИЈАТА ЗА ИСЕЛЕНИШТВО ВО ПОСЕТА НА МПЦ СВЕТИ КЛИМЕНТ ОХРИДСКИ ВО КОПЕНХАГЕН – ДАНСКА

По повод патрониот празник на Црковната Општина во Копенхаген, Св.Климент Охридски, делегацијата на Агенцијата...

АГЕНЦИЈАТА ЗА ИСЕЛЕНИШТВО СЕ СРЕТНА СО НАШИНЦИТЕ ВО МАЛМЕ

На 12 Декември  директорот на Агенцијата за иселеништво Слободан Близнаковски оствари средба со претставници...

СООПШТЕНИЕ ДО ЈАВНОСТА И МЕДИУМИТЕ

СООПШТЕНИЕ ДО ЈАВНОСТА И МЕДИУМИТЕ Поради раширените невистини за Службеното патување на директорот на Агенцијата...