-3.2 C
Skopje
недела, јануари 23, 2022

ДО СИТЕ ИСЕЛЕНИЦИ И ИСЕЛЕНИЧКИ ОРГАНИЗАЦИИ КОИ ИМААТ ХУМАНИТАРНА ДЕЈНОСТ

ПОЧИТУВАНИ!

Иселениците отсекогаш имале волја да помагаат при природни катастрофи или да донираат парични средства и други материјали на најранливите категории граѓани, семејства, институции, болници, старечки домови и друго.

Агенцијата за иселеништво ја подржува хуманоста од страна на иселениците и во иднина планира да даде логистичка поддршка на оваа дејност.

Имено, со цел да се избегнат несаканите ситуации кога се манипулира со донацијата од страна на разни посредници, ве повикуваме сите што сакате да донирате да не информирате, за да го следиме текот на процесот и донацијата да стаса на вистинското место каде е потребно, преку комуникација и контакт со крајната цел.

Нагласуваме дека средствата не треба да се испратат до Агенцијата за иселеништво, која како државен орган не смее да располага со парични и други средства од иселениците, туку само ќе ја прими информацијата од вас и ќе гарантира за успешна хуманитарна акција.

Се надеваме дека на тој начин, државата повторно ќе ја стекне довербата кај иселениците и ќе се зацврстат врските и соработката со своите граѓани во странство.

АГЕНЦИЈА ЗА ИСЕЛЕНИШТВО

Share

Последно поставено

интересно

ДЕМАНТ НА ОБЈАВЕНИОТ ТЕКСТ ВО ПОРТАЛОТ „ЕКСПРЕС.МК“ НА 17 ЈАНУАРИ 2022 ГОДИНА

Демант на објавениот текст во порталот „Експрес.мк“ на 17 јануари 2022 година со наслов...

АГЕНЦИЈАТА ЗА ИСЕЛЕНИШТВО ВО ПОСЕТА НА МПЦ СВЕТИ КЛИМЕНТ ОХРИДСКИ ВО КОПЕНХАГЕН – ДАНСКА

По повод патрониот празник на Црковната Општина во Копенхаген, Св.Климент Охридски, делегацијата на Агенцијата...

АГЕНЦИЈАТА ЗА ИСЕЛЕНИШТВО СЕ СРЕТНА СО НАШИНЦИТЕ ВО МАЛМЕ

На 12 Декември  директорот на Агенцијата за иселеништво Слободан Близнаковски оствари средба со претставници...

СООПШТЕНИЕ ДО ЈАВНОСТА И МЕДИУМИТЕ

СООПШТЕНИЕ ДО ЈАВНОСТА И МЕДИУМИТЕ Поради раширените невистини за Службеното патување на директорот на Агенцијата...