МКУД Македонски бисери од Австралија

0
257

По повод Велигденските празници во посета на МКУД Македонски бисери и македонското училиште не посети свештеникот од црквата Свети Климент Охридски од Порт Кембла Господинот Раде Јошевски кој на нашите ученици им зборуваше за нашата религија а посебно за најголемиот православен празник Ристосовото Воскресение ‘Велигден’. Ние сите му благодариме на поп Раде за неговото време што го помина со нашите дечиња. ХРИСТОС ВОСКРЕСЕ

Превземено од : ФБ страната на МКУД Македонски бисери од Австралија