30.8 C
Skopje
сабота, јули 24, 2021

Агенцијата за иселеништво доделува награда „Стојан Христов“ за поетите иселеници

ЈАВЕН ПОВИК

Почитувани!

Согласно надлежноста за помагање на културниот развој на иселениците, преку вклучување во Програмата на Струшките вечери на поезијата, Агенцијата за иселеништво секоја година ja доделува наградата „Стојан Христов“ за поетите иселеници.

За таа цел Ве замолуваме да ги известите членовите на Вашата организација кои се занимаваат со пишување на литературни дела и кои имаат издадено книга, збирка поезија, да се пријават во Агенцијата за иселеништво. Книгите со кои ќе се конкурира ќе бидат оценети од страна на стручното жири при Струшките вечери на поезијата, а паричната награда ќе ја додели Агенцијата за иселеништво.

Согласно Одлуката од страна на жири комисијата, наградата „Стојан Христов“ се доделува за книги објавени помеѓу две изданија на Струшки вечери на поезијата.

Заинтересираните поети, своите дела треба да ги испратат во Агенцијата за иселеништво до 1 јули 2021 година и тоа:

во електронска форма на info@minisel.gov.mk,

и печатено издание кое треба да се достави на следната адреса:

Агенцијата за иселеништво

Ул.Македонија бр.19

Скопје

Ви благодариме на соработката

Директор,

Слободан Близнаковски

Изготвил:Билјана Костова

Share

Последно поставено

интересно

АВСТРАЛИЈА ПОПИС 2021

ВАЖНА ВЕСТ ЗА ПРЕТСТОЈНИОТ ПОПИС ВО АВСТРАЛИЈА Почитувани иселеници! Пописот во Австралија ќе се одржи...

Промоција на новата Веб страна на Агенцијата за иселеништво

Почитувани, Тимот на Агенцијата за иселеништво на Република Северна Македонија, во изминатите 6 месеци, работеше...

Важноста на пасошите продолжена до крај на годинава: Спасовски се сретна со иселениците во Словенија

Министерот за внатрешни работи Оливер Спасовски и градоначалникот на Копер, Словенија, Алеш Бржан, остварија...

Се врши упис на нови ученици по дополнителна настава по македонски јазик за новата учебна 𝟐𝟎𝟐𝟏/𝟐𝟎𝟐𝟐 година во Минхен!

Сите заинтересирани може да добијат повеќе информации на следните контакти, (a_nejman@yahoo.com, тел. 01794713565), професор...