Одржано литературното читање во организација на МЛД

0
314

Силна афирмација на македонската литература и јазик. Одржано литературното читање во организација на МЛД “Кочо Рацин” Мелбурн. Се вознесе убавината на македонскиот пишан збор преку делата на членовите но и од други наши писатели од Австралија и Македонија…книгата е сон кој го држиш в рака и доживуваш со отворени очи …

Беа прочитани стихови и извадоци од книги на членовите: Крсте Наумовски Мечкар, Нове Младеновски,Snezhana Djambazova-Popordanoska, Emil Popordanoski, Вера Горгиевска, Љупчо Крстевски, Стеван Ацески, Андон Дончевски, Лидија Стојаноска, Стефани Стојаноска, Љубица Поповска, Душан Ристевски, Иван Трпоски, од наши колеги од МЛД “Ванчо Николески,” Квинбијан, Ванѓелко Лозаноски, од Анте Поповски, Блаже Конески, Ниче Димовски, Михаил Ренџов и многу други…повеќе информации за настанот во медиумите.

Честит Денот на книгата. 

Превземено од ФБ страната на Гордана Димовска