Компанија “Еколог” од семејството Дестани денес ќе донира 10 амбулантни возила за Македонија

0
483

Еколог Интернасионал, денес, 24 септември 2021 година, ќе донира 10 амбулантни возила за Здравствените домови во Северна Македонија. Лазим Дестани е успешен бизинисмен во Тетово. Тој и неговото семејство управуват меѓународена мрежа  на бизиниси во секторот на инжинерство, градежништво, енергетика и логистика со над триесет активни компании во глобалниот пазар (Германија, САД, Швајцарија, Дубаи, Турција, Македонија, Либан, Кувајт, Русија, Монголија и Кина).