Во Загреб одбележана 30 годишнината на „Македонски Глас“

0
33

На трибина во Загреб се одржа свеченост по повод тридецениското постоење на списанието „Македонски глас“, на која присуствуваа видни личности од политичкиот, општествениот и културниот живот во Хрватска, меѓу кои претставници на претседателот на државата, Хрватскиот парламент и владата, и секако Македонци кои се вклучени во работата на ова значајно списание и негови читатели.На истата присствуваше македонскиот амбасадор во Хрватска, Милаим Фетаи и директорката на Македонскиот културен центар Наталија Поповска.

За повеќе кликнете тука

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР

ве молиме внесете го вашиот коментар!
ве молиме внесете го вашето име овде