Четириесет-годишен Јубилеј на Македонското друштво „Даме Груев“ Стокхолм, Шведска

0
104

Во сабота на 7 октомври 2023 година, Македонското друштво „Даме Груев“ од Стокхолм прослави 40 годишен Јубилеј на плодно работење.

Одбележувањето на Јубилејот беше проследено со „Ден на македонската поезија во Шведска“ со почеток од 17:00 часот во малата сала на друштвото и „Вечерна забава-игранка“ со почеток во 20:00 часот

 Директорот Слободан Близнаковски на прославата се обрати до присутните членови на друштвото со честитка за Јубилејот и подари златна плакета на друштвото во знак на благодарност за чувањето на македонската култура во Стокхолм, Шведска и соработка со Агенцијата за иселеништво.