Македонскиот фудбалски клуб од Џилонг прослави 65 години постоење

0
77

Македонскиот фудбалски клуб од Џилонг, Австралија, минатата недела ја одбелжа 65-годишнината преку гала вечера на која можност за обраќање имаа значајни личности за клубот и заедницата.

Фудбалскиот клуб Џилонг прослави 65 години историја на Гала ноќ минатиот викенд.
Беше посебна клупска вечер кога ги прославивме годините на нашата горда историја. Од раните денови на Џилонг Македонија, до Вест Џилонг, до Ист Џилонг и сега до Џилонг. Сите присутни имаа приказна да раскажат.
Им благодариме на  домаќинката за вечерта Сузи Трајановски и нејзиното семејство имаат долга поврзаност со клубот.
Ни беше чест да ги слушнеме нашите горди и страстни говорници. Посебен спомен на Џим Ангелович, Томислав Кукановски, Ило Несторовски, Џим Рендевски, Џим Гаџопулос и Стив Николовски, кои ги споделија своите приказни за клубот. Имаше многу моменти почувствувани со срце и многу емоции во просторијата како што слушнавме за нашиот клуб. Се раскажуваа приказни за оние кои повеќе не се со нас, но не се заборавени.
Ви благодариме на семејството на Фудбалскиот Клуб Џилонг што се собравме да ја прославиме оваа годишнина.